29 dic 2013, 18:49

Сънят на една муза 

  Poesía
769 1 14

 

Описваш ме. В контура ми вибрират

милиарди непомислени потайности.

Пресмяташ ме като задача, но варирам

от минус чак до плюс безкрайност.

И палиш свещ по-ясно да ме видиш.

Свещта се стапя. Бавно се разголва

и панделки с минутите изприда.

Ти знаеш всичко. Всъщност – само толкова.

Свещта живее в пълно отрицание

и падат във краката й корделите.

Прераждам се във северно сияние,

когато твойта свещ не ме намери.

Пронизваща и трезва, хвърлям пясък

по ледения път на твойте сънища.

Превръщам се във кръв, перо и някой...

с молба да ми напишеш малко бъдеще.

© Елена Биларева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??