25 mar 2022, 12:46

Танц на любов 

  Poesía » De amor
170 0 0

Танц на любов
 

Любовта има ли последно танцуване
или сетен трепет в душите ни,
има ли последно тленно целуване
или е път, фар на съдбите ни?!

 

Има ли танц със заучени стъпки
с които да влезе в писан закон,
или не разгаданото тайнство
да пали огнище под някой подслон?!

 

Има ли възраст, или сезони
през които любовта не цъфти,
възпявана в толкова древни мадони
около нея този свят се върти! 

 

Има ли знак или скорост на случване,
колко грама тежи имагинерно -
може ли да изтрие заблудите
за грях, вина, срам от причиненото!? 

 

Всеки я носи със име и чувстване
през дансинга на животите,
и по двама все изтанцувана - 
Тя ни издига от живот през животите!

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??