От безкрая зърнах Теб.
Прекрасна, нежна, сладка,
изпълнена с нежен аромат!
Ти бе вечност, сън с цветя!
Вятър! Изгрев! Светлина!
Дъга! Звезда! Капчица роса!
Ти бе Слънце, Звезда, Луна,
въздух, дъх, вода!
Ела! Вземи сърце ми
и кажи - само Ти...
© Стефан Кочемидов Todos los derechos reservados