4 abr 2007, 13:54

Ти ме правиш синя 

  Poesía
839 0 5
Ти ме правиш синя,
по-синя от самия цвят дори,
убиваш всички други цветове.
Ти ме правиш синя,
макар да не ми приляга никак,
защото искам да съм слънце,
не празен океан.
Ти ме правиш синя
и това не е от проклетото мастило
по пръстите ти.
Ти ме правиш синя,
докато скъпернически пазиш червеното
за себе си, с него и гнева.
А твоят цвят е жълт и ти се
давиш в хилядите реки от него.
Караш зеленото да изсъхва до пепел,
искаш да се задавя с нея.
Ти ме правиш синя,
мечтаеш като че ли да ме боядисаш
в черно.
Аз, глупачката, ти го позволявам,
въпреки отчаяните опити да счупя
четката ти.
Ти ме правиш синя
и, дяволите да те вземат,
по-лош художник от тебе няма.
Ти ще продължиш да ме правиш синя,
докато мълчаливо се убивам с мисли
и копнежът да разлея палитрата ти
живее в мен.
След милиони секунди ще останеш
без цветове,
дотогава
ти ще ме правиш синя.


2007, 16 март

© Звездичка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??