6 jun 2015, 20:54

Ти не си сам 

  Poesía » Otra
393 0 0

Да бъдеш силна трябва! Не се предавай ти!

Недей да бъдеш слаба, духа си привдигни!

Тез думи колко пъти сме чували отвред.

Безплатните съвети са ни специалитет!

 

Ала душа сломена, жадуваща любов,

кървяща, наранена от изпита суров

ще може ли със думи да се възстанови?!

Рана от куршуми с оцет не се цели!

 

На нея й е нужно да знае в този миг,

че някой е отправил към небето вик.

Че някой на колене зове Отец сега

и проси изцеление, за да живее тя!

 

Тя иска да усети присъствие, любов

и че за нея някой на всичко е готов.

Тя търси да намери приятел, верен страж,

който да й вдъхне надежда и кураж.

 

Къде ще го намери, къде да търси тя?

Разбира се – в дома на Господа Христа.

Там душата слаба, от обич обкръжена,

ще бъде от товара и мъката спасена.

 

Там верни на Исуса братя и сестри

ще спрат като стена отровните стрели

на болка и лъжа, на мъка, тегота

и на врага в лице ще тръшнат те врата.

 

Че в Словото се казва да носим теготите

на своите по вяра – на братята, сестрите.

Единни да сме трябва – това от Бога знам.

Самият Той ми казва: Ти вече не си сам!

© Галина Пенева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??