Какъв очакван леден сняг
вали над хора и дървета.
И побелява всеки бряг
в реки, морета и дерета.
И в тази тишина съм сам
и гледам тъжен към небето,
защото и над моя храм
вали снегът на битието...
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados