10 abr 2016, 22:48

Това, което искаш ти... 

  Poesía » Otra
452 0 10

Това, което искаш ти...

 

Гледаш ме в очите, сигурно и надменно,

разказваш и знаеш всяко нещо за света,

говориш с тоновете и мимиките на твоето его...,

живееш като крал, но не пазиш твоите кралства!

 

Действаш ми като отрова, бавно и постоянно,

очакваш да седя все мирно в златната окова,

мислиш и вършиш всяко нещо безгрешно...,

твърдиш, че си роб покорен, но изискваш си слуга!

 

Даваш се за пример, как трябва да бъда направена,

казваш ми да слушам съветите ти, право и непрестанно,

даряваш ме със всичко, но ми го натякваш ежедневно...,

и искаш ме като трофей, за да спечелиш битката поредна!

 

Искаш да представлявам теб, а не себе си!

Искаш да съм различна, но сравняваш ме с другите!

Искаш да бъда идеална и достойна за твоите представи!

Искаш да намеря своята свобода в твоите затвори!

 

Това, което искаш ти е смешно, защото сам не знаеш кой си...

Това, което искаш ти е ирония, защото за теб непостижимо е дори...

Това, което искаш ти е лъжа, защото не искаш да познаеш моята истина...

Това, което искаш ти е невъзможно, защото докоснах своята свобода !

 

За едно си прав, не заслужавам нищо твое,

защото това което искаш ти, не мога да изпълня...!

И съм неблагодарна, защото не приемам твоята идея...

Бъди както винаги тактичен, без да имаш прегрешение...?!

Това, което искаш ти - чуй се само - как звучи и един път разбери…!

 

 

 

© Лили Вълчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти Пепи!!!
  • Браво Калия, прави ти чест това послание. Никой не може да нарежда на някой какво да прави и какво не! Поздрави и хубава вечер!
  • Благодаря !!!
  • Аз съм си аз, такава ще си остана и няма да ме затвориш!!! Браво Лили! Хареса ми посланието ти.
  • Благодаря ви!!!
  • Хубаво послание, отправено от едно нежно и интелигентно момиче!
  • "Искаш да намеря своята свобода в твоите затвори. " !
  • "Искаш да намеря своята свобода в твоите затвори!" А един добър домакин трябва да покани гостите си на точните места, правилно Харесах, Лили! Добре вдълбаваш в психологията на хората... Не се сещат, че могат всичко, стига да искат, истински
  • ...Всичко е малко... , благодаря!
  • Силно!
Propuestas
: ??:??