8 oct 2020, 0:54

Тръпка (42.я/42) 

  Poesía
281 0 0

Кой не знае кво е стрес

кой бои се от погрешна стъпка

ей тъка не ще успее днес

да изпита волна тръпка

Тръпка, тръпка запомни

тръпка трябва на човека,

ставай, тръгвай и търси

късметлията да бъдеш нека

Тръпката е няма там

дето всичко е известно

без ужилване и срам

 не се дава лесно

Тръпка, тръпка дай

тръпка дай му на човека

иначе е лутане без край

и безсмислен е дори успеха

Няма тръпка засега

няма ни на тръпка нота

що ти трябва свобода

щом без тръпка е живота

Как намира се това

и коя е правилната схема

безпокойно чувстваш се сега

и сънят ти се  отнема

Тръпката понякога се състои

от безумно сложни елементи

 с трескав огън тялото гори

води паника в отчаяни моменти

Тръпката докарва личен страх

дето пълни гащи с таралежи

външно в поза на принуден смях

а отвътре кат бръснач наточен режи

и накрая няма да и устоиш

падайки посегнал си и със надежда

от последствия не се боиш

 щом съдбата го отрежда

© Клажер от Килиджевци Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??