6 abr 2022, 21:59  

Украйна 

  Poesía » Civil
427 1 2

В близка държава войната гори,

хиляди жертви и от двете страни.

Богата земя, но вместо да се тори -

в нея гибел, разруха, всякакви злини!

 

И вместо добро да се създава,

вместо мир, щастие и възход,

вместо насилието да се обуздава -

загива в битки сума ти народ.

 

Каква е тая злоба и ожесточение,

два народа избиват се без пощада,

а всички искат мир и спасение,

много хора умират или страдат!

 

Колко още войници ще загинат,

та разумът най-сетне да надделее,

само пътят към мира ако е изминат -

ще може нормално там да се живее!

© Георги Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хареса ми...
  • Малко повечко емоция му треба спроред мене. Неутралничко и стерилно е. Иначе римата я бива. Т'ва с богатирите също не върви нещо.
Propuestas
: ??:??