14 may 2023, 7:18

Утеха 

  Poesía » Filosófica
335 3 14

Канелени бисквитки с шоколад
от магазина утре ще ти купя.
Изглеждам, може би, наивник млад,
ала сърцето няма да ти чупя,
защото ценно е това,
което силно го вълнува
и без взаимност любовта,
известно е, че пет пари не струва.
Луни и врани, вино и печал,
и орехи на сребърни подноси,
горчилка в празничен бокал,
животът ястия различни носи,
но идва неизбежният момент,
когато трябва да се  плаща.
Тя, сметката, не е за мен,
но той за гърлото ме хваща,
нахално рови ми из джоба,
обира ми последния петак,
с усмивка праща ме към гроба
- поредния умрял глупак.
Но аз се инатя, не ставам,
любов поръчвам за десерт.
Не зная, колко ми остава,
поне да бъда малко серт.

© Георги Стоянов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??