В живота светулка имах,
сред злото бе ми тъмно,
но не падах, не унивах,
въпреки че бе ми тъжно.
Но светулка няма да има,
светът е жесток и студен,
нежността е муза ранима,
но от теб съм възхитен!
Нека те докосне римата,
нея, моля те, ти прочети,
да те топли и през зимата,
светулка и теб нека освети!
© Георги Todos los derechos reservados