17 sept 2015, 22:32

В междинно време 

  Poesía » Del paisaje
298 0 0

В междинно време

 

Край мене е междинно време.

Отива си сега Денят.

Дежурството Нощта ще вземе.

Света стои на кръстопът...

 

Не виждам още Светилата,

звездите в скритото стоят.

Не виждам още и Луната...

Романтиката търси път!

 

Стопи се Залезе в гората,

рубина мина своя път,

край него тича тъмнината

и няма сили да я спрат!

 

Аз сещам цялата промяна,

и сетивата ми трептят!

Събличам дневната премяна

и на Покоя давам път!

11.09.2015г. Драгойново

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??