7 nov 2012, 22:41

В своя Ад ще се пречистя 

  Poesía » Otra
660 0 6

В своя Ад ще се пречистя

 

Нов ъгъл във безкрая си открих

и в него е реална тишината.

Не искам тук да пиша стих след стих,

а само да се рея като вятър.

 

Душата ми се сви и замълча,

открила в тишината своя ниша.

Не, не е страшно – дирих свобода –

спокойно реквием да си напиша.

 

Омръзнаха ми светска суета,

омръзнаха ми стихове, рефрени...

Омръзнах аз, самият, на света,

сега съм сам в безкрайните селения.

 

Е, време е за нов, изискан шут,

да тегли здраво снобската каляска.

Дано не е със моя профил луд,

а само да се смее, ръкопляска

 

на всяка простотия от молив,

повърнал върху беличките листи.

А аз си имам вече нов мотив –

отивам в своя Ад да се пречистя.

© Илко Карайчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??