22 mar 2007, 20:06

венчавка 

  Poesía
867 1 7

С прозрачна нежност пролетта цъфти,

в небето облаците са сребристи -

в градините задъхано шепти

и трепетно снагата си разлиства.


Нефритена, тревата се разсънва

в косите си със къдрави иглики,

от смях крилете на дъгата лумват -

унесени във труд жужат пчелите.


Невен с оранжево лице пламти,

сияние на слънцето с очите.

Над сливов клон синигерче лети

магичен ден  - пътека към мечтите.


Пирува свежестта на прост живот,

окъпана във щастие природа -

с целувка сватбена и благослов

венчават се земя и пролет...

© Дакота Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??