9 ago 2020, 19:20

Винаги ще има нещо 

  Poesía » Filosófica, Verso libre
1385 2 5

Аз съм част от нещо

Дъщеря на безброй много хора, 
необятна върволица от лица - 
с обикновени, остри, причудливи, строги, 
нежни черти, 
родили и други деца.

Ние сме оцелели.
Хора, преживели всичко - 
толкова много са те.
А аз нося по нещо, 
от всеки от тях по парче.

Всяко лице, което разпознавам в своето изражение, 
всяка роля, която играя, 
историята, която разказваме...

Това съм аз - аз съм тяхното бъдеще. 

И мога да стана всичко
и всякак.
Кой ли знае какво е това?
За никого не съм прочетена книга.

Едва сега започвам да се пиша. 
Сама да намирам понятия за вътрешния си свят, 
да разбирам откъде идват моите думи и действия...
Светът, който съм разгадавала вече толкова години.

Нима моите отговори и въпроси към него
нямат стойност?
Нима всеки друг има по-голяма тежест
и прави по-голям и удобен отпечаък в този свят от моя?

Не. 

Има хора, които презирам, има хора които обожавам.
На всичкото отгоре
тези чувства са положени на моите собствени страхове и несигурности,
не само на логиката и собствените ми морални норми.

И тези категории не са от камък, не са неподвижни.

Ние всички сме деца -
строим, градим, унищожаваме, рушим.
Децата в пясъчника на времето, 
мястото, където
всичко е мимолетно.

В този кратък момент за някого съм грозна, 
за друг - Слънце - някакъв идеал...
Колко ти е лесно да се влюбиш в мен?
А колко ти е лесно да се откажеш?

Нека просто живея.

Моята задача е да строя и да руша.
Да опитвам да създавам.
Мнението на света за мен
не е моя работа.

И приятелите не винаги разбират. 

Но приятели винаги ще има.
Ако няма, ще има нещо друго.
Не ми трябва контрол,
не ми трябва и сигурност.

Не ми трябва винаги да съм важна.

Аз знам, че е сигурно - 
                       сигурно е, че винаги ще има нещо. 
 

© Есме Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Нека бъде оптимизъм!
  • Успех!
  • Надеюсь, выучу болгарский и буду свободно говорить. читать и... писать )
  • Как вам удалось понять смысл? Вы ответили мне по русски :D почему не на болгарском
  • Всегда будет только всегда
    Очень самоопределяющий себя стиль через гармонизацию - поэзию, в частности. С ним есть "всегда".. но приходят и "никогда" и тогда главное - поверить в песок,.который в песочнице не просто так...
Propuestas
: ??:??