4 ago 2011, 12:24  

Висшата Жрица 

  Poesía » Otra
852 0 12

Висшата Жрица

....................................................................

 

Прости ми всички грешни мисли,
събирани по пътища и по канавки,
по сънища и по поляни с незабравки,
по белите и черни нощни страници,
по нотните листа, по ничиите граници.

Моли се с мен, за нас, за мен, за светлината. 
За плашещото сигурно, за трайно-тленното.
Моли се за приведените като класове глави. 
Забий в земята поглед, забрави и се моли
за всичките пространства, хора и хармонии.

За пръстите, мечтаещи да пуснат 

в чувствата на нашата съдба 

дълбоки вечни корени. 

За любовта която ще ни надживее,

разбивайки на пух и прах 

последната ни обща вяра в нея. 

 

Моли се мълком, братко Жрецо.
Моли се... Другите не смеят.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??