1 abr 2017, 21:46

Всевъзпявана 

  Poesía » De amor
214 0 0

Всевъзпявана

 

О, всевъзпявана Богиня,
вдъхновителка – от древни времена,
Муза-всеначалие, от Ева
любовна нишка до сега!

Изписана в стих и проза,
възнасяла на своите крила,
безброй любовни обещания,
покорителка на влюбени сърца!

И сълзи – безброй за теб изляти,
страдания и викове! Ела!
Стопли душите ни,в отворените длани,
свий гнездо,живот и светлина!

Ти-млад бълбукащ извор,
в любовен танц със жадната земя
и старо вино – недопито ,прекипяло,
копнеещо да го налеем пак и пак!

И песни пя за тайната си сила,
чародеи танцуваха в нощта
и никога за тебе не откриха.
Как магично идваш? И отива ли се Тя?

 

Елеонора Крушева
01.04.2017г.

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??