Хора милички, искам да зная
аз не съм ли на Бога дете?
Кой не пуска душата ми в Рая?
Кой от моето слънце краде?
Кой разделя гората от вятъра
и брега от морето дели?
Кой ми сипа отрова във вярата
и в съня пуска кучета зли?
Кой мечтите ми и стремежите
върза късо, във задния двор?
И от светлия дом на надеждите
кой направи обор?
Кой е той, да го видят очите ми.
И душата ми да го разбере?
Кой е той? На войната учителят.
По-добре да не питам?
По-добре да не знам ли?
Добре…
© Райчо Русев Todos los derechos reservados
уникален творец си, приятелю..