11 feb 2009, 12:43

Въпроси 

  Poesía
682 0 8

 

Създаде ни по собствен образ и подобие...

Нима си алчен? Злобен? Завистлив?

Нима братоубийството по Твоя воля

се случва... А от любовта ти ни боли...

 

Бог не наказва, когото мрази...

И явно много ни обичаш Ти...

Като злокачествени метастази,

които някой трябва да унищожи...

 

 

Нима сме твоя неразумна грешка?

От нас отвърна ли очи?

От кал и светлина природата човешка,

защо омеси Ти?

 

 

И може би единствено Рогатият

пред грешната ни същност ще се умили...

В единоборството си със Създателя,

опитващ грешката си да прости...

 

-------------------------------------------- 

 

С последно право на свободна воля,

на избор грешен и свещен,

за нас се борят Дяволът и Богът...

 

Накрая, Боже, Тебе ли ще изберем?

 

 

 

© Нина Сименова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??