11 ene 2011, 20:33

Въпроси 

  Poesía
686 1 2

            Въпроси…

 

 

 

 

Всички думи отдавна ли са изказани

от някой друг преди мен?

Болка ли носи всяко познание?

И единствено Бог ли е съвършен?

 

Към върха ли ни води всяка трънлива пътека?

Мракът ражда ли светлина?

Има ли го божественото в човека?

И нарича ли се душа?

 

След всяка смърт ли ни чака прераждане?

Или всичко е тлен?

Нима животът е неутолима жажда?

Кратък сън, преди да умрем?

 

 

Или вечно безкрайно търсене

в тунела на светлина?

Ще си останем ли накрая същите?

Чисти като деца…

 

 

 

 

© Нина Сименова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Нима животът е неутолима жажда?

    Кратък сън, преди да умрем?"
    ...
    Замисляш...чудесна си!
  • Много хубав и дълбок стих!Хареса ми!
Propuestas
: ??:??