15 dic 2010, 14:35

Във църквата 

  Poesía » Otra
413 0 1

Във църквата гореше свещ.
Да се помоля спирам.
Да търся вечния копнеж.
За чистота примирам.
Ще бъдеш ли на мене плам,
че аз прозирам.
И ако грееш в мене, 
там, в едно сърце побирам...


Във църквата запалих свещ
и до свещта поспирам
да пипна пламъка горещ.
За рождество разбирам.
По-ценно и от всяка
вещ - без цена намирам...
Но не е жарка като в
пещ - а от любов съзирам...


Във църквата поднасям свещ
и пред икона слагам.
Навън посипано е с скреж
и в светлина полагам
пред господ своята
молба - за всички хора.
Да се роди в сърцата
обичта - както Христос -
сред хора...


Във църквата поглеждам свещ
и си глава привеждам.
О, боже мой, подай ми
меч - от топлина и нежност,
тъй както твоята
душа - от днес в света живее.
Сочи ни път към
вечността - дорде светът изтлее!


Във църквата оставям свещ.
Виелицата вие,
че Коледа е празник свещ -
е нА натам ли вие?

© Борислав Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??