10 nov 2015, 20:35

Взрив във Вселената 

  Poesía » Filosófica
301 0 0

Взривът във Вселената е първопричината
да се родим, да дишаме и да ни има,
от тази малка клетка дето се дели
дори змията съблазнителка се е родила.
Светът объркал се е не от този грях,
човечеството просто взело е да мисли
и в този вечен спор кой крив, кой прав
обърнало е гръб на думи смислени.
Сега се лутаме нарамили товар
и всеки бърза своя да предложи,
възможно е да вземеш рядък дар,
а може пък и камък да ти сложат.
Продаваме сърцата си на търг,
животът слага им цената страшна,
със затъпели нокти раните остъргваме
безумният... с горчиви сълзи плаща.
Така тече животът наш от векове,
не се оплакваме и няма никой крив,
загубили сме всички лекове
ще бъдем други в някой следващ взрив.

© Мая Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??