Пълзяло си в гората
охлювче рогато.
Мечтало си в поляната с тревата
да иде да попасе,
че спомен имало в главата
как преди милион години
било е на таз поляна
сред крехка сочничка трева.
В миг мечка минала от там
и охлювчето стъпкала...
- Ох! могло едва да изрече.
Когато имате мечта
Не я проточвайте в годините
за да не кажете и вие
- Ох, имах си и аз една мечта!
© Румяна Щерева Todos los derechos reservados