12 mar 2008, 17:33

За Думите 

  Poesía » Otra
1033 0 1

 

Силата на думите е голяма!

Веднъж с безумна  радост  ни даряват,

друг път жестоко и дълбоко ни раняват!...

 

Има притча за Мечока и дърваря,

в който той го наранил,

със секира го ударил и му казал,

че сред всички билки и треви

ужасен аромат разнася

и едва го те понасят, да си върви!

Тръгнал си Мечокът наранен,

но след някой следващ ден

отново се видяли във гората,

извинения поискал той, дърварят,

разкаял се, че съгрешил!...

Простил му за секирата Мечокът,

раната била дълбока, но зарасла,

под кожуха не личала,

но от думите

в душата му стояла друга рана

и кървяла...

 

 

 

© Соня Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Това е уникално! Аз самата преди много много години бях написала едно стихотворение за Думите, но това е много по добро - поздрав
Propuestas
: ??:??