9 oct 2011, 9:46

За приятели жадувам 

  Poesía » Civil
512 1 2

ЗА ПРИЯТЕЛИ ЖАДУВАМ

 

 

Аз за приятели  в живота си жадувам.

За хора  във съзвучие със мен.

Аз мога с хората да залудувам,

но не търпя влечуги  покрай мен!

 

Със много личности  в живота си общувам.

И много са кръжили  покрай мен...

И на трапезата масали съм раздувал...

И пели сме любимия рефрен...

 

Ще кажа, трудно  аз приятели намирам.

И много трудно се привързват  в мен.

Аз за  приятелите си докрай не спирам.

И давам всичко, гдето е във мен!

 

Погледна ли назад, след толкова години,

и видя ли живота си на длан,

ще кажа - от герои и от героини

аз много често викал съм: "Аман!"

 

  Предаван съм бил неведнъж  в живота.

О, често пъти бил съм огорчен!

И с  тяхна помощ качван съм на ешефода,

макар да викаха възторжено пред мен!..

 

Сега разбирам  от приятели "ментета"...

От тях съм можел да се отрека...

Единствено две-три са истински момчета,

с които можех да премина през света...

 

Аз за приятели в живота си жадувах...

За истинските личности  край мен...

Срещу неистинските вечно негодувах...

За  другите съм с обич зареден!...

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??