22 abr 2019, 0:28

За развитието.... 

  Poesía
474 0 0

Агънце, агънце
Най ми пораснеш
Барем ми станеш вълче.

 

С носленце вирнато 
И най-немирното
Вой да навиеш.
Глутница да свиеш.

 

Агънце, агънце
Най ми пораснеш
Барем ми станеш овца.

 

С рунтава вълна
Шепата пълна
Че блееш, пасеш
Че мляко дадеш.

 

Агънце, агънце
Най ми пораснеш
Каквото решиш ти бъди.

 

Вълк да станеш
Бунт да хванеш
Овца да станеш
Челяд да храниш.

            ....

Стопанин на земята
С гегата в ръката
С пушка на стената
В джоба е парата.

 

Все ще те омая,
Все ще прилаская
Ще те впрегна,
Ще те купя.

 

Докато не те сменя.

 

© С. Р. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??