Гурбетчийството дава и взема... на цена бая висока,
не говорим за материалното, а съвсем в друга насока!
Идвайки, видимото ни беше ясно, но другото тъй неясно,
и ето, точно от невидимото останахме всички тъй на тясно!
С годините децата отраснаха, и разминахме се генерации,
споменават частично заслугите ни, но чак пък и адмирации?
Лишения и унижения... придружаваха ни през "дълбоките води",
вече "всезнаещи"... това което кажем и мислим, не искат да одобри!
Вижте Европейците, егоистично обърнаха си гръб един на друг,
а ние нaивните напуснахме родината и доведохме децата тук!?
Тогава, хиляди Българи се разпръснахме по света на длъж и шир,
ах, каква грешка, но тo не се изтрива от живота, като тебешир!?
Ако ние бяхме го поискали от Дедите ни..,не биха го одобрили,
щяха да кажат, че с решението ни, честта им бихме опозорили!
Остарели, сляпо Децата си придружаваме, а накъде ли ги водим?
смирено и мълчаливо навеждаме глава, друго няма какво да сторим!
31.03.2020 - Виена.
© Маестро Митко Хаджиев Todos los derechos reservados