Забравено танго
през годините скита,
с изподрано облекло
то пак се съблича -
няма блясък и фалш,
те изгубиха се с времето,
остана само един стар шал
да носи тихо бремето.
Без музика забравено танго,
без грим и сладки рози
сега то вятъра слуша само,
разкрито, без никакви пози.
Няма изпепеляваща страст,
няма и нежен романс -
изгуби се силната страст
на тангото във нас.
© Ваня Todos los derechos reservados