14 jun 2012, 0:29

Западна тераса и източен балкон 

  Poesía
696 0 4

Западна тераса и източен балкон

 

Излязъл на терасата от запад,
запалил си невидима цигара.
Отсреща тъкмо слънцето догаря,
лъчите без успех нагоре драпат.

Навярно можеш ясно да разкажеш
как слънцето от изток се явява;
кафето сутрин тъкмо си сварявал,
преди тютюна мъдро да откажеш.

И аз съм на балкона - тук отсреща,
и гледам как светът се зазорява;
и пуша със кафето. Дотогава,
докато да ги спра ми скимне нещо...

© Владислава Генова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??