зелени дъждовни ръкавици
имаш ли...
на заем
за два часа
да се пофръцкам из квартала
на въздишките
поглаждайки пръчките на оградата
дето скрива стогодишна заспала гора
и една заспала красавица в нея
мога да потърся всички сенки
на отминалото лято
и да направя с тях каре белот
ще бъда фина
по-фина от грахово зърно
и една идея стрък незабравки
няма значение истината
само онази част от нея в която сме
другото е шанс
и неслучайни съвпадения
от правилно раздадени карти
в дъжда има само зелено
ако можеш да видиш
и един чифт ръкавици
ще ми паснат перфектно на структурата
дай да сме флуиди
поне за два часа
после ще звъннем на оловния войник
и ако не е много прехласнат
по порцелановата си балеринка
ще му откраднем сто целуви
под чадър
от странна нежност
без име
© Зорница Николова Todos los derechos reservados