22 sept 2011, 0:07

Земя прекрасна 

  Poesía » Otra
666 0 2

Елена Димова

Аспаруховата конница... спря на Дунава
и тя не се върна назад!
От орда прабългарска
роди се днешният ни свят.

Надя Огнянова

Гордеем се с история велика, 
със чист планински въздух и вода, 
величествена Рила, Пирин, Стара планина,
красива Витоша, омайните Родопи,
Беласица, Конявската планина...
Добре дошли в България - планинската страна!

Ели Зарева

Земя прекрасна, на реки богата, 
реки, създали дом от растителна и животинска красота,
блатната тръстика, водна лилия, зюмбюли,
миниатюрни рози, перуники...
шаран, каракуда, сом, пъстърва, костури...
диви патици и гъски... природна красота.
Тунджа, Янтра, Арда, Искър, Ропотамо,
Марица, Струма, Дунав, Луда Камчия...
изворна, студена и пенлива...
Божествените водопади, скали и езера...
Добре дошли във живописната ни
красота от стари липи, явори, легенди!

Весела Дамянова

Ако можеха да говорят планините и реките,
ще ви покажат прелестната долина,
ще ви разкажат легендата за грацията и за красотата -
царицата на всичките цветя - опияняващ, силен аромат...
символика на страст, любов...
Добре дошли в родината на Розата омайна!
От всички нас - букет от рози приеми!

Елена Димова

А ние сме потомки на таз земя прекрасна
и гордеем се с дедите си и гордия народ.
Потомци, България пазете във сърцата,
че е свидна тя на Бог.

автор: Елена Димова, Весела Дамянова (Огнена71), Надя Огнянова (сладурчето87) и Ели Зарева
30.08.2011

.

© Ели Зарева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??