28 may 2022, 11:06  

Знаеш ли 

  Poesía » De amor
387 1 1

Знаеш ли
 

Знаеш ли, че мога да съм лято
в усещане за истинска жена,
мога да съм сърдечното богатство - 
и в тебе мога, ритмично  да туптя!

 

Мога да съм слънчевото утро
и денят ти да сгрея от любов,
облак мога тутакси да свия
дръзне ли, денят да вземе в смог!

 

И светло мога да съм пред очите
с фенер, да съм пътеводител,
посоката откривам на душите -
Любовта да е единствен покровител!

 

Чудеса да случвам, мога и това - 
с щипка вяра и красиво многозвучие, 
от вятъра събирам семена и  сея магичното им случване!

 

По гроздобер съм плодната лоза
с най - зрелия и сочен грозд,
и вино правя с първата роса
по устните ми, и от магичен плод!

 

Знаеш ли, че мога да обичам -
вълната облива в топло брега?
Мога и във вярност да се вричам -
На мъж повярвал в истинска жена!

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??