16 dic 2020, 8:08  

Знайте – има къщичка такава 

  Poesía » Otra
206 10 18

Като охлюв нося  си къщурка –
само са рогцата ми навън.
Тясно е, но в нощите щрапурка,
от Луна роден магичен сън.

 

И меда, и жилото опитах –
част от вас, мечтите ми не са.
В къщичката си отглеждам скрити,
милион вълшебни чудеса.

 

Имам си и мъничка градина –
шарени цветята ми цъфтят.
Падна ли – поплача и ми мине,
вятърът за мен е като брат.

 

Нежно сутрин сплита ми косите,
свири ми в комина – с тайнствен глас,
а адресът? Моля да простите!
Уличката скрита е от вас.

 

Ако този свят ви наранява,
по врабец пратете писъмце.
Знайте – има къщичка такава –
с малко дворче, котка и сърце.

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??