28.08.2024 г., 22:11 ч.

Болезнен стон 

  Поезия » Философска, Друга
161 5 9

Безмислено е времето, в което

не си обичал истински веднъж,

не си прескачал грапави павета,

не си танцувал под проливен дъжд.

 

Безмислено е да планираш всичко -

животът често е непредвидим.

В робуване на глупави привички,

изчезва щастието яко дим.

 

Безмислено е да пилееш дните

в лудешка надпревара за пари,

а да не можеш да замесиш пита,

едно дърво да засадиш дори.

 

Безмислени са думите - балони,

бeзмислена е всяка суета.

И моят стих като болезнен стон е:

"Любов, любов му трябва на света!"

© Nina Sarieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??