Сакурите под слънцето цъфтят,
докосват и самите небеса.
Възкръсва умореният ни свят.
Великден иде! Вярвай в чудеса!
Докосват и самите небеса,
създал Отецът красота такава
и влюбени, и даже да не са,
молитвa шепнат – Нему за прослава.
Създал Отецът красота такава,
цъфти, ухае, чудо, ето на.
Човек да вярва люби и прощава,
да няма смърт и болест и война.
Цъфти, ухае,чудо, ето на,
възкръсва Бог и няма смърт и рат.
И угнетен изправя рамена,
сакурите под слънцето цъфтят...
----------------------------------------------
Сакура - Японска вишна. Сакура означава „дърво, на което седи Бог“ и символизира пролетта, живота и красотата.
© Надежда Ангелова Всички права запазени