30.09.2009 г., 17:22 ч.

Есен 

  Поезия » Философска
502 0 4

 

 

 

                   Вятърът прегръща

                   сламените чучела в полето,

                   разрошва плитките им,

                   играе си на жмичка със

                   непослушните зърна

                                                   на лозите,

                   тича след алените коне

                   на задъхания залез...

 

 

                  Дъждът уморено е клекнал

                  с въдица в ръката

                  край тумбестото дъно

                                             на реката,

                  за да улови последните

                                                златоперки

                 на лятното равноденствие.

 

 

                 Над тях небето си остава същото,

                 но вече ниско... 

 

 

© Янко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??