1.02.2010 г., 17:25 ч.

И преваля нощта... 

  Поезия » Друга
699 0 10

Премалява нощта,

неподвила е крак.

А над нея луната току

се облещи

из под снежен калпак.

Натежават очи. Непокорни клепачи

се притварят – сякаш някакъв знак.

И преваля нощта...

Утрото, начумерено,

я замеря с звезди – звездопад...

Неуморни, и как ?!

Пеят първи петли,

а нощта се изнизва на пръсти

като някаква вещица...

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??