Дърветата, когато се целуват
и сплитат клони един във друг,
звездите горе весело лудуват
и порят космоса с неземен плуг.
Луната ги полива дяволито
със жълтоструйна мека светлина.
Целуват се дървета на открито -
не ги е вече страх и от слана.
И се огъват клони от целувки,
че се целуват нежните листа.
Звездите горе пращат им милувки,
луната мисли хубави неща.
И няма аналог на тез целувки.
Дори Вселената не ги позна.
Божествени са райските милувки,
защото Бог самият ги призна.
© Никола Апостолов Всички права запазени
"Луната ги полива дяволито
със жълтоструйна мека светлина.
Целуват се дървета на открито -
не ги е вече страх и от слана."