28.05.2018 г., 1:57 ч.  

Мой роден дом 

  Поезия » Пейзажна, Философска
740 1 2

Следобедът нахлува тихо в мен
когато слънчевата сянка се протяга
като ленива котка, молеща да я погаля...

 

Отива си и този топъл ден...
и ароматът на липите гърлото ми стяга...
Умората полека ме поваля.

 

Неделна тишина като мехлем
лекува ме, защото се налага
отново огъня във мене да запаля.

 

За среща с теб във празничния ден
когато слънцето угасва там – на прага
мой дом рожден, далеч, далеч от теб

 

дали за теб все тъй със скръб ще жаля?

© Ангел Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Толкова минорно, носталгично...Вълнува!
  • Ще жалиш! Не знам за него ли, за хората, които са живели в него, за преживяното там, или за всичко това, но ще жалиш! И... това е хубаво! Ще е лошо, ако не жалиш. Ще е лошо, ако хората бързо забравят родните си домове. Поздрави!
Предложения
: ??:??