Зима студена, ледена, зловеща
Слънцето бе скрило своите лъчи.
Земята смразена, още през Ноември,
Но роди се Тя и всичко озари.
От три звезди, най-малка беше Тя,
Но душата ѝ огромна, по- голяма от Света.
Семейство да направи бе Нейната мечта,
Но пътят ѝ бе труден, по-труден от всякога.
Мина ден, минаха два,
Тя спътник намери в своята борба.
Не след дълго и шастието дойде,
Но само миг поспря, след което си отиде.
Корените нейни - с нея бяха до сега,
Но тъмнината ги обзе и откъснаха се те.
От три звезди, най-малката блести,
Първата трепти, а втората се изпари.
От три звезди, най-малката е там,
Бди над всички, а в сърцето ѝ плам.
От цялата Вселена най-силна е Тя,
Не коя, а моята майка.
© Добри Чинтулов Всички права запазени