През процепа на мидичка
наднича самотата,
познала най-верния любовник във виното,
което си разливал,
нагазил до колене...
прилива на топлата ми сянка.
Неизбежно като бъдеще
е очакването
на небето за птици,
на дървото за път,
на болката за рана...
Само белезите на хоризонта попиват в погледа на вечността.