Няма вече думи.
Няма игра.
Нито хорски друмища.
И дори миг щастие.
Думите връхлитат
като
бушуващ ураган
на брега на мълчанието.
Игра можем да наречем
всяко занимание
за
възрастни...
Най-сетне кръстопът на
съдбата са
друмищата.
А илюзорен спътник
е щастието.
Крещя наум -
без глас -
за да видя
как Галилей
е осквернен
от
Светата инквизиция.
Крещя.
© Янко Всички права запазени