6.11.2024 г., 11:32 ч.

Попътна песен 

  Поезия
57 2 1

ПОПЪТНА ПЕСЕН

 

... живях лета на жежки сенокоси,

развлачих зими – вълна на дарак,

и пролети – с девойки светлокоси,

в дъбрави с риган, мащерка и мак,

 

сега върлувам в светлата си есен

какво ме чака, знам добре, отвъд –

и там ще пея с ангелите песен

по стария Коларски Млечен път,

 

понякога ще ви изпращам сутрин

написани със слънчев лъч, писма –

светулчица над вашите компютри,

слетяла ви – тъй плаха! – у дома,

 

пресякъл низ от безчовечни доби,

загърбил злато, слава, тъп разкош,

ще ви попитам липсва ли ви обич? –

без обич минал ден не чини грош,

 

ще ви разказвам как е из Всемира,

светът и там с любов е сътворен.

Към Бога всеки своя път намира! –

дано и аз да стигна някой ден.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ех че хубаво

    пресякъл низ от безчовечни доби,
    загърбил злато, слава, тъп разкош,
    ще ви попитам липсва ли ви обич? –
    без обич минал ден не чини грош,
Предложения
: ??:??