Нощ, луна, звезди,
любов, преплетени души,
вечност, клетви, обещания,
щурче, екстаз, стенания.
Утро, бутилка, самота,
горчилка, увехнали цветя,
чаши, фасове, стъкла,
и една незаключена врата.
Бягство в срещи без имена,
минути блаженство, сърца
удавени в скрити рани
и премръзнали длани.
Шеметно препуска деня
в очакване вечерта
да отмие скръбта -
ново начало, с имена!
© П Антонова Всички права запазени