27 июн. 2009 г., 00:59

*** 

  Поэзия » Другая
444 0 4

камбаната издрънча и зариха човека
казаха му молитвата и забравиха за него
колкото да отлежи егоизма известно време
и да потънем в нашите дребни проблеми
че нямаме пари и тъпчем на едно място вече
че нямаме и толкова чест да ни запомнят с нещо
че сме свидливи и малки с отеснели ризи
даже един конец нямаме за нашия ближен

имаме много познати даже и някои с връзки
намираме десет лева за бутилка уиски
за малко алчността пресмята колко ще загубим
но нежно се успокояваме че реалността е груба
обаче майната му на всичко утре може да умрем
затова ще издържим на безпаричието още един ден
още един ден...

днес умрях уискито остана неизпито
камбаната издрънча и дъжда се плисна сърдито
разбягаха се всички да се скрият на сухо
ковчегът ми подгизна и хвана отличен мухъл

аз обаче си лежах безгрижно в костюма
един човек не се намери да каже добра дума
докато ме гледаха бял с восъчнна маска
откриха шишето и пресушиха до капка
още един ден...

да можех да си допия но нямах този късмет
както си бях във вечността да се рея зает
така и не разбрах как червеите ме харесаха
и даже части от мен за спомен отнесоха

имаше мравки и даже един клекнал чакал
той дебнеше на червеите явно завидял
още един ден...

това е всичко какво повече да кажа
да се опитам накрая малко да замажа
имам още един ден да измисля перфектен край
даже ще сложа фурми и голям Рай

ще ми трябва малко въображение за това
засега чакам да съм на трезва глава
още един ден

свещта догаря и се размазва стъклото
и аз чакам сама да се върнеш защото
искам да ти кажа нещо
нещо което не е за по телефона
скъпи аз...

разбери ме мразя камбаните
не можах да дойда на твоето погребение
запази за мен само красиви спомени сбогом...

аз не съм за теб ти не си за мен
и раят е достатъчно тесен
остани си тук...

ние се срещаме сред любов и омраза
понякога се налага да изпиваме цялата ваза
и да гушнем букета заедно със стеблата
това е цената която трябва да платим за красотата...
един ден...
всичко ще свърши
повярвай ми ще се среещнем отново
то остаряла аз аз вечно млад и бездомен...
само почакай един миг и затвори очи
и после забрави за всички свои мечти.
ще се върна... един ден...

върви си можеш да си тръгнеш  да сега
аз ще си взема обратно цялата
насъбрала се тъга
дъждът измива следите от теб
върни се
върни се
един ден....


* текст за песен

© Дени Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??