22 мая 2020 г., 19:16

24 май 

  Поэзия » Гражданская
428 2 2

Светъл празник топли нас -

празникът на солунските братя.

Чезнат студ и мраз,

нека тачим тази дата свята.

 

Че светите братя просветиха

дедите ни на език роден,

че мъдрост, път ни дариха,

че завещаха ни дух свободен.

 

И който за България милее,

който обича родния си край,

който има знание, ще успее,

затуй в сърцата ни е 24 май!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??