***
Струпани са думите -
незапалени минзухари.
Пръстите ми са нежни
и плахо приближават.
Изгреви в тревата,
неизречени и сини.
Превиват се гърбове на кончета -
необяздени и игриви.
Стъпалото ми изтръпва
посред бял ден нависоко.
Изкача ли свободата си,
ще те намеря с устни...
© Миглена Георгиева Все права защищены
"Струпани са думите -
незапалени минзухари."
Хубави метафори!