3 мар. 2024 г., 21:39

*** 

  Поэзия
151 6 6

Благословена наша земьо,

нима достойни сме за теб –

виж как безсъвестно си вземат

от месения с кръв твой хлеб

 

и с бял комат от черний залък 

как тъпчат своите усти!

Гневът ни днес е срамно малък!

Прости, Българийо, прости!

 

Прости ни, майчице, затуй че

сме днес залутани деца!

Пет века време не потурчи

часовниковата стрелка,

 

която сочи пак нагоре –

към наболял отколе час.

И нека Господ нещо стори

 

за теб. За разлика от нас.

 

 

 

 

 

 

 

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??