9 нояб. 2012 г., 22:48

Ако четеш... 

  Поэзия » Любовная
1778 4 16

Това е всъщност „Сбогом“… И тежи…

И пак не слушат пръстите ръката

и се изплъзва лùстът, и трепти…

Това е всъщност „Сбогом“ с днешна дата.

Моливът тихо скърца в опит плах

да съхрани излишни, празни думи

на трепкащия лист…  Ала го спрях -

писмата са ненужни помежду ни,

едничко „Сбогом“ стига – в шепот тих…

Когато всичко скъпо губи смисъл,

един прошепнат кратък, искрен стих

остава да трепти -  в беззвучен писък

на вятъра, подгонил есента

и носещ дълга зима за сърцата,

в една последна стихваща следа…

Това е всъщност „Сбогом“ с днешна дата.

© Засегабезиме Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??