22 мая 2008 г., 09:34

*** (Ако искаш да говориш...) 

  Поэзия » Другая
663 0 6

***

       "невежеството се поставя на голяма височина..."

Еклисиаст 10:6

Ако искаш да говориш,

замълчи преди това,

пресей излишното, размисли дълбоко,

дъх си поеми, не бързай,

изчакай, дишай бавно, благородно,

дишай като лебед, без да трепваш

и плувай с мисълта си леко, тихо,

спри ,когато точно по средата си,

избери едно от паузите в сърцето

и чак тогава своя глас освободи,

ако, разбира се, усетиш, че не е

по-добре да продължиш нататък мълчаливо.

© Константин Делов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??